Popis
Toto vino je vyrobené ze 100% odrůdy Petit Verdot. Vinice mají řidší výsadbu, štěrkové podloží a jsou pod neustálým vlivem mořských větrů. Po fermentaci zraje 10 měsíců v dřevěných sudech z francouzského dubu. Před lahvováním se nefiltruje. Jedná se o velmi příjemné extraktivní víno s velmi tmavou barvou a ovocnými tóny. Chuť je pronikavá a tóny černých třešní, ostružin a sušeného rybízu, v závěru s dotekem koření, kůže a hořké čokolády.   Toto vino s plným tělem s skvěle hodí k toskánské kuchyni - na příklad pappardelle s omáčkou z divočáka, grilované toskánské hovězí steaky, pečená zvěřina nebo slané sýry. Výroba je velmi limitována - ročně se ho vyrobí okolo 5-7. 000 lahví.

Vlastnosti produktu

dostupnost skladem