Popis
Výrobní proces víno Ripasso je regionálním tradičním postupem. K vínu se přidají slupky sušených hroznů, použitých na výrobu Amarone a proběhne druhotná fermentace. Tento proces nepatrně zvyšuje obsah alkoholu a obohacuje víno o vyšší koncentraci cukru, glycerinu, polyfenolických látek a aroma. Výsledné víno zraje ve velkých sudech ze slavonského dubu po dobu 12 měsíců, následně zůstává 6 měsíců v lahvích. Víno má intenzivní a hlubokou rubínově červenou barvu. Vůně je výrazná a komplexní, s tóny čerstvých hroznů, červených třešní a čokolády v závěru. V chuti je suché a harmonické s pevným tělem. Závěr je poměrně vytrvalý, jemný a čistý. Dobře se hodí k masovým pokrmům, pikantním jídlům a středně vyzrálým sýrům.

Vlastnosti produktu

dostupnost skladem

Značka Montecampo