Popis
92 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Není třeba dekantovat, ale nejlepší je otevřít ho půl hodiny před podáváním. Renato Ratti byl jednou z nejvýznamnějších osobností piemontského vinařství. Po vystudování enologie a pracovních zkušenostech v Brazílii koupil Renato v roce 1965 malou vinici v historické oblasti Barolo Marcenasco v La Morra, čímž zahájil svou kariéru výrobce vína. Od roku 1988, po Renatově smrti, řídí společnost, která nyní zahrnuje 38 hektarů pozemků rozdělených mezi La Morra, Mango a Costigliole d'Asti, jeho syn Pietro. V roce 2002 byl sklep kompletně zrekonstruován a přibyla v něm nádherná degustační místnost s úchvatným výhledem na okolí Langhe. Víno vyráběné z autochtonní odrůdy Barbera zraje jeden rok v barikových sudech a následujících 6 měsíců v lahvi. Ve sklenici vykazuje Renato Ratti Barbera d'Asti Superiore Villa Pattono krásnou jasnou a intenzivní rubínově červenou barvu. Aromatický profil je komplexní, s vůní zralého červeného ovoce a nuancemi sladkého koření a lékořice. V ústech je víno dobře vyvážené, s živou kyselinkou, středním tělem a příjemným dlouhým závěrem. Toto víno je mimořádně vhodné k jídlu. Skvěle se hodí k těstovinám se šťavnatými omáčkami a zvěřině, k bílému masu, ale také k piemontskému vařenému masu (Bollito Misto) a středně starým sýrům.

Vlastnosti produktu

značka renato ratti

Značka Renato Ratti

EAN: 8029358008119