Popis
93 Bodové hodnocení! Vypijte ho hned nebo si ho nechte na několik let. Není třeba dekantovat. Historie vinařství Pierre Amadieu se začala psát v roce 1929. V té době měl podnik k dispozici 7 hektarů vinic, které patřily jeho rodině již po několik generací. V 50. letech 20. století se Pierre rozhodl rozšířit majetek a získal vinice Romane a La Manchotte, čímž se rodinný podnik stal největším v Gigondasu. V 70. letech 20. století se k vinařství připojili jeho synové Claude a Jean-Pierre a pokračovali v rozšiřování podniku. Toto růžové víno z Gigondas se vyrábí z 60 % z odrůdy Grenache noir, 15 % ze Syrah, 15 % z Cinsault a 10 % z Mourvèdre. Hrozny pocházejí z vinic o průměrném stáří 45 let, které se nacházejí na svazích rodinného pozemku, na půdách tvořených střídáním vápnitých a křídových slínovců, se severozápadní expozicí v nadmořské výšce 300 m. Po ruční sklizni probíhá kvašení při nízké teplotě, aby se zachovala typická ovocná vůně těchto odrůd. Směs se poté sestaví a nakonec zraje 4 měsíce v jedno- až dvouletých sudech. Víno má jasnou a živou růžovou barvu. Aromatický profil je bohatý a svěží s lahodnými tóny malin, lesních jahod, bílého dužnatého ovoce a jemnými květinovými vůněmi. V chuti je víno kulaté a hutné s dlouhým a sladkým závěrem. Jedná se o vysoce kvalitní rosé, které má dostatečnou hloubku a konzistenci, aby doprovodilo celé jídlo, ale jeho ideálním partnerem je vepřové maso.

Vlastnosti produktu

značka pierre amadieu

Značka Pierre Amadieu

EAN: 703674345230