Popis
93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 5 let. Není třeba dekantovat. Podávejte ho vychlazené. Vinařství Parusso, které v roce 1985 založil Gaspare Parusso, je rodinný podnik v Monforte d'Alba v podoblasti Bussia v Piemontu. Vinice se rozkládají na 28 hektarech ve vinařské oblasti Barolo v rámci vinic Bussia, Mariondino a Coste di Monforte. Parusso Metodo Classico se vyrábí z hroznů odrůdy Nebbiolo vinifikovaných na bílo. Hrozny se vybírají a sklízejí ručně na vinicích v nadmořské výšce 250 až 450 m v provincii Monforte d'Alba. Hrozny zde mají výhodu jižní expozice a půdy z mramorového pískovce a vápence. Kvašení probíhá za použití místních kvasinek a po vinifikaci zůstává víno v láhvi na kvasničných kalech po dobu přibližně 36 měsíců, než je vypuštěno. Toto piemontské šumivé víno má zářivě zlatožlutou barvu a jemnou a vytrvalou perlivost. Ve vůni se projevuje aroma zralých peckovin a drobného červeného ovoce. V chuti je svěží a elegantní s výraznou kyselinkou. Závěr je dlouhý a příjemný a připomíná tóny malin a jahod. Je to živé víno, které se dobře hodí k pokrmům na bázi ryb, dokonce i k rajčatům, a je vynikající také k lososu.

Vlastnosti produktu

značka parusso

Značka Parusso

EAN: 8032535775711