Popis
91 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu několik let. Před podáváním není třeba dekantovat. Jedná se o krásné víno jantarové barvy, plné voňavých tónů ovocných sadů, briošky, lesních jahod a mokré hlíny. Je to zajímavá směs a klasicky gruzínského stylu. Bylo vyrobeno starobylou metodou qvevri, kdy se hrozny Kisi zakopávaly do země v hliněných nádobách a nechávaly se 6 měsíců v kontaktu se slupkami, což jim dodávalo neuvěřitelnou oranžovou barvu. Nikalas Marani je malé vinařství na pravém břehu řeky Alazani, v srdci starobylé vinařské oblasti Kachetie. Budova, kterou původně v roce 1928 postavil jmenovec vinařství Nikala Mgvdliašvili, dostala nový život v roce 2005, kdy ji zrekonstruoval Nikalův vnuk Zurab. Ten je ředitelem sdružení Natural Wine Association, které sdružuje pěstitele hroznů a vinaře, kteří používají plně ekologické metody. Toto Kisi je plné, mnohovrstevnaté oranžové víno s komplexními ovocnými tóny perníku, hrušky a drobných lesních plodů. Projevuje se v něm také výrazná pikantní stránka, v jejímž pozadí se skrývají tóny země, sezamových semínek, máslového toastu a soli. V závěru se projeví vliv jílu qvevri. Stejně jako většina oranžových vín by se toto víno nemělo před podáváním chladit. Několik minut ho provzdušňujte a podávejte k pečené zelenině, mořským plodům nebo gruzínskému sýrovému chlebu chačapuri ve tvaru lodičky.

Vlastnosti produktu

značka nikalas marani

Značka Nikalas Marani

EAN: 789555359435