Popis
94 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 15 let. Dekantujte 1 hodinu před podáváním. Denis Mortet začal pracovat pro svého otce Domaine Charles Mortet a v polovině 80. let převzal vinařství. V té době se seznámil s legendárním burgundským vinařem Henri Jayerem a brzy se z nich stali přátelé na celý život. V roce 1991 jeho otec odešel do důchodu a Denis mohl založit vlastní doménu s dědictvím o rozloze 4,5 hektaru. Denis bohužel v roce 2006 zemřel a dnes panství vede jeho syn Arnaud, který nepřestává pracovat na zlepšování kvality svých senzačních vín. Toto úžasné víno Gevrey-Chambertin se vyrábí z ručně sklízeného ovoce z pěti nejlepších "lieux-dits" neboli pojmenovaných parcel na severním svahu apelace, který je známý jako Côteau de Brochon. Průměrné stáří vinic je 50 let, přičemž některé pozemky, jako Combe du Dessus a En Derée, jsou osázeny mnohem staršími keři. Ty obvykle produkují malé, velmi koncentrované hrozny, které dodávají vínu klasickou bohatou ovocnost a opulentnost Gevrey-Chambertin. Po příchodu do vinařství se ovoce pečlivě třídí a fermentuje za použití divokých kvasinek, které se přirozeně vyskytují v prostředí. Víno pak 18 měsíců zraje v dubových sudech, než je považováno za připravené k uvedení na trh, což pomáhá přidat sametovým tříslovinám a velkorysému střednímu tělu jemné tóny toastu a koření. Intenzita a síla vyvážená jasnou kyselinkou dělají z tohoto vína skvělé víno, které si můžete nechat ještě několik let ležet ve sklepě nebo si ho vychutnat nyní s oblíbenými červenými burgundskými pokrmy, jako je pečená kachna a zvěřina.

Vlastnosti produktu

značka domaine denis mortet

Značka Domaine Denis Mortet

EAN: 703674343724