Popis
93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 2-3 let. Není třeba dekantovat. Vinařství Di Meo bylo založeno v 80. letech 20. století, kdy bratři Erminia, Generoso a Roberto Di Meo převzali historickou farmu svých rodičů, která se nachází několik kilometrů od Avellina v obci Salza Irpina. Pozemek, který kdysi patřil knížatům Caracciolo, je obklopen mírnými a svěžími svahy kopců, kterým dominuje charakteristický lovecký zámeček z 18. století. Společnost vyrábí vynikající vína z nejběžnějších původních odrůd v Irpinii, jako jsou Fiano, Greco, Aglianico a Coda di Volpe. Fiano di Avellino z vinařství Di Meo se vyrábí ze 100% hroznů Fiano, které pocházejí z dvacetiletých vinic na převážně jílovité půdě v nadmořské výšce přibližně 520 m n. m. Sklizeň probíhá ručně a po jemném lisování hroznů probíhá kvašení v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Víno pak zraje přibližně 3 měsíce v oceli a poté další 3 měsíce v láhvi. Ve sklenici má víno zářivě slámově žlutou barvu. Vůně je velmi intenzivní s převahou ovocných tónů broskví a hrušek, papáji a liči a citrusů spolu s jemnou a zajímavou minerální stopou. Víno je vyvážené, snadno se pije, má pozoruhodnou perzistenci a příjemnou jemnost. Podávejte ho vychlazené při teplotě kolem 10 °C. Vyzkoušejte ho k rybám, zejména k mořskému cejnovi nebo pečenému kambalovi, bramborovému koláči, ricottě, špenátovým raviolám a vegetariánským koláčům.

Vlastnosti produktu

značka di meo

Značka Di Meo

EAN: 8018428005004