Popis
93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 6 let. Dekantujte až 2 hodiny. Klasická valpolicellská směs odrůd Corvina, Corvinone a Rondinella. Existují dokonce historické dokumenty, které prozrazují, že tento styl vína milovali již staří Římané. Má intenzivní rubínově červenou barvu, překypuje zralým ovocem, třešněmi a ostružinami s hřejivým kořením hřebíčku, muškátového oříšku a zázvoru (poznávací znamení všech vín Valpolicella) a nádechem dýmkového tabáku. V chuti explodují tóny cassis, malin a teplého koření s hořkými terciálními tóny pod mokrým a vytrvalým žárem. Je plné s lehkou šťavnatostí typickou pro vína Valpolicella Classico Superiore. Závěr je odvážný a pikantní se šťavnatým červeným ovocem, dýmkovým tabákem, kouřem a kořením, které přetrvává jako doznívající. Toto robustní červené víno by mělo ležet ve sklepě nejméně půl roku a až dalších 10 let. Vychutnejte si ho vychlazené při teplotě kolem 18 °C. Toto Ripasso se skvěle hodí k velké zvěřině a červenému masu, ať už dušenému nebo grilovanému, těstovinám s masovou omáčkou a tvrdým, ostrým sýrům. Ripasso znamená "znovu projít" a jedná se o metodu výroby vína, při níž se vysušené hrozny passito znovu zkvašují se standardním vínem Valpolicella. Výsledné ripasso tak získává hluboký charakter a výraznou chuť. Techniky passito a ripasso jsou natolik úspěšné, že obě mají vyhrazené tituly DOC. David Sterza založil svůj podnik v roce 1998 společně se svým bratrancem Paolem Mascanzonim. Do té doby vinice sklizené ovoce výhradně prodávaly, místo aby vyráběly vlastní víno.

Vlastnosti produktu

značka david sterza

Značka David Sterza

EAN: 8033201080023