Popis
94 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 20 let. Před podáváním nechte víno hodinu nebo déle odstát. Jedná se o plné, zralé víno s hutnou vůní švestek, hořké čokolády, ostružinového džemu, kořeněného ovocného koláče a země. Vyrábí se ze svaté trojice hroznů Valpolicella - Corvina, Corvinone a Rondinella, které se sklízejí v okolí Val D`Illasi v regionu Veneto v severní Itálii. Vinařství založil v 80. letech minulého století Romano Dal Forno, žák velkého Giuseppe Quintarelliho, který se sám stal legendou italského vinařství. Vinařství klade důraz na nízkoprodukční vinnou révu, pěstuje 8 hektarů původních benátských hroznů v aluviálních půdách údolí Val D`Illasi. Tento přístup "kvality nad kvantitou" umožňuje hluboce osobní přístup - Romano se stará o potřeby každé jednotlivé rostliny na svých vinicích. Víno Valpolicella Superiore je na patře pozoruhodně vyvážené a kráčí po laně mezi intenzitou a pitelností. Je plné klasických italských tónů rajčatových listů, balsamica, švestek, jahod a mokrých kamenů, s pikantním základem čerstvě obrácené země a kůže. Díky silným, hedvábným tříslovinám a pulzující, středně silné kyselině je to červené víno, které si vychutnáte. Zvažte jeho kombinaci s jemným hovězím masem, pečeným kuřetem nebo vegetariánskými rajčatovými těstovinami.

Vlastnosti produktu

značka romano dal forno

Značka Romano Dal Forno

EAN: 0086156209993