Popis
98 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 30 let. Doporučuje se dekantovat po dobu jedné hodiny. Romano Dal Forno, které je považováno za jedno z nejprestižnějších vinařství ve Valpolicelle, spravuje 25hektarové panství ve Val d'Illasi severozápadně od Verony. Tato oblast, která se vyznačuje přítomností vápencových půd a klimatem zmírňovaným větry přicházejícími od nedalekého jezera Lago di Garda, je obzvláště vhodná pro pěstování původních červených odrůd révy (Corvina, Rondinella a Molinara). Vinařství bylo založeno v 80. letech 20. století a dnes ho vedou Romanovy děti. Amarone Monte Lodoletta je klasická směs místních odrůd Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina a Oseleta. Hrozny se vybírají ručně a po sklizni se nechávají 4 měsíce sušit ve sklepě, aby se podpořila koncentrace cukrů a vůní. Po vinifikaci víno zraje 60 měsíců v barikových sudech. To mu dodává velkou eleganci a harmonii. Víno odhaluje rubínově červenou barvu s tmavými tóny. Jeho aromatický profil je výrazný a komplexní s elegantními tóny třešní, švestek a dalšího zralého červeného ovoce, náznaky kakaa a sladkého koření a některými nuancemi lékořice. V chuti je kulaté a měkké, intenzivní a hřejivé. Má hedvábné třísloviny a velkou intenzitu chuti. Závěr je dlouhý a hřejivý a připomíná jemné kořeněné tóny. Je to ideální víno k dušenému a dušenému červenému masu, ke zvěřině nebo k vyzrálým sýrům.

Vlastnosti produktu

značka romano dal forno

Značka Romano Dal Forno

EAN: 789555360103