Popis
93 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Není třeba dekantovat, ale nejlepší je otevřít ho půl hodiny před podáváním. Clau de Nell je biodynamické vinařství, které se nachází v údolí Loiry a které v roce 2008 koupili Anne-Claude Leflaive a její manžel Christian Jacques. Od té doby prošla usedlost rekonstrukcí, vinice byly rozšířeny a vedení převzal Sylvain Potain. Podnik se soustředí na produkci místních odrůd révy vinné, operace na vinici i ve sklepě se řídí indikacemi a rytmem biodynamického kalendáře a minimálními zásahy. Hrozny odrůdy Chenin Blanc, pěstované biodynamicky, se šetrně lisují v celých hroznech. Výroba vína probíhá s přírodními kvasinkami podle biodynamického kalendáře a hotové víno pak zraje v použitých burgundských sudech přibližně rok a dalších 6 měsíců v kádích, vždy ve sklepích vykopaných do tufu. Víno odhaluje brilantní barvu se zlatavými tóny. Vůně je intenzivní, elegantní a svěží s podmanivou vůní zralého peckovitého ovoce a banánů, vařených jablek a středomořských bylinek a několika tóny pečiva. V chuti je jemné, sametové a ovocné s dlouhým a lehce citrusovým závěrem. Je to víno se smyslným charakterem, které se dobře hodí k mořským plodům, carpacciu z hřebenatek nebo bílému chřestu podávanému s holandskou omáčkou.

Vlastnosti produktu

značka clau de nell

Značka Clau de Nell

EAN: 789555360189